Vă invităm să explorăm o colecție superbă de tatuaje cu flori reprezentative lunilor de naștere și simbolistica lor

tatuaj-cu-flori-de-bujor-pe-spate

În această colecție de tatuaje cu flori, evidențiem fiecare lună de naștere și floarea ei corespondentă.
Cu o varietate de stiluri, amplasări și concepte de design, suntem siguri că veți găsi inspirație pentru următorul tatuaj.

Tatuaj-cu-flori-exemple

Ianuarie: Garoafa și Ghiocelul - Semnificații și Idei

Luna ianuarie ne aduce în dar garoafa și ghiocelul, ideale pentru tatuaje cu flori care simbolizează dragostea pură și norocul. Garoafele încântă privirea într-o gamă amețitoare de culori, fiecare cu semnificația sa aparte. Așadar, data viitoare când îți alegi tatuaje cu flori, ține minte: nuanța, sau chiar absența culorii, poate fi la fel de importantă ca aranjamentul în sine! Garoafa simbolizează dragostea pură și norocul, motiv pentru care este o floare atât de potrivită de dăruit și de primit!

Tatuaj-cu-flori-ianuarie

Ghioceii, printre primele flori care răsar vestind trecerea de la iarnă la primăvară, reprezintă renașterea, un nou început și o încheiere frumoasă a anotimpului rece.
Această informație te poate inspira în alegerea unui tatuaj cu motive florale, iar artiștii noștri de la Inkperium Tattoo te așteaptă să-ți transforme ideile în realitate.

Februarie: Violeta și Ciuboțica-Cucului - Inspiră-te pentru Tatuaje cu Flori

Deși probabil te-ai fi gândit la trandafiri, florile specifice lunii februarie sunt violeta și ciuboțica-cucului! Chiar dacă Ziua Îndrăgostiților are loc în această lună, aceste flori, asemenea trandafirilor, simbolizează deopotrivă adorația. O violetă albă adesea reprezintă „inocența”, în timp ce una violet ar simboliza faptul că gândurile celui care o oferă sunt „ocupate de dragoste” purtată pentru destinatar.

Tatuaj-cu-flori-februarie

Ciuboțica-cucului vine într-o varietate de culori, inclusiv alb, roz, roșu, galben, albastru și violet. Deși se găsește în diferite nuanțe, florile au un lucru în comun… o tentă galbenă în centru. Există o veche credință conform căreia ciuboțica-cucului poate alunga spiritele rele. Pe lângă asta, se credea că și zânelor le place această floare fermecătoare și că îți vor binecuvânta casa dacă o așezi la ușă. De aici, ciuboțica-cucului a devenit un simbol al siguranței și protecției.

Martie: Narcisa - Tatuaje cu Flori de Primăvară și Semnificațiile Lor

Narcisa, floarea nașterii din luna martie, este un simbol al renașterii și al noilor începuturi, fiind strâns legată de primăvară. Cu toate că denumirea botanică este „Narcissus”, narcisele sunt uneori numite și ghiocei galbeni. Aceasta floare este ideală pentru tatuaje cu flori care simbolizează belșugul și norocul.
În Țara Galilor, se spune că dacă zărești prima narcisă a sezonului, vei avea parte de belșug în următoarele 12 luni. O legendă chineză spune că dacă un bulb de narcisă este forțat să înflorească în timpul Anului Nou, va aduce noroc în casa ta.

Tatuaj-cu-flori-martie

Indiferent dacă îți dorești un tatuaj ilustrativ, unul neo-tradițional cu o pasăre și o floare sau chiar unul mic și realist în stil acuarelă, există o mulțime de moduri în care poți reprezenta această floare minunată!

Aprilie: Margareta și Sângele Voinicului - Flori pline de Semnificație

Ce flori ne aduce luna aprilie?

Două flori care promit veselie cu fiecare foșnet al frunzelor lor jucăușe. Margareta nu reprezintă doar fericirea, ci și inocența și puritatea. Sângele Voinicului are un înțeles ușor diferit. În epoca victoriană, a oferi cuiva această floare însemna „mulțumesc pentru timpul minunat petrecut împreună”. Poate însemna, de asemenea, plăcere intensă, plecare sau rămas bun. În Franța, există superstiția că Sângele Voinicului aduce noroc mireselor… aceste tatuaje inspirate de florile lunii aprilie sunt la fel de minunate ca și numele lor!

Mai: Lăcrămioare și Păducel - Tatuaje pentru Luna Ta de Naștere

Florile specifice lunii mai sunt lăcrămioarele și păducelul. Păducelul are în spate un folclor interesant. Știați că “arborii de mai” (Maypole) erau decorați cu păducel? Aceștia sunt folosiți în multe festivaluri populare europene și sunt adesea împodobiți cu panglici colorate. În Anglia, păducelul este cunoscut sub numele de „Mayflower” (Floarea lunii Mai) și simbolizează speranța. Acesta este motivul pentru care pelerinii și-au numit nava „Mayflower”, în speranța unui nou cămin fericit.

Lăcrămioarele au, de asemenea, o istorie îndelungată ca plantă parfumată folosită în ceremonii religioase, sărbători mondiale, parfumuri și în grădini. Cunoscută și sub numele de „Crinul de Mai”, lăcrămioara înseamnă „întoarcerea la fericire” și simbolizează cel mai adesea castitatea, puritatea, fericirea, norocul și smerenia. Pline de farmec, aceste mici flori albe sunt o alegere populară pentru tatuaje inspirate de luna în care te-ai născut.

Iunie: Trandafirul și Mâna Maicii Domnului - Idei pentru Tatuaje Elegante

Poate cea mai îndrăgită floare, trandafirul, este floarea lunii iunie, alături de Mâna Maicii Domnului. Două flori cu un farmec absolut. Asemeni garoafelor, trandafirii vin în multe culori diferite, fiecare cu propria semnificație. Totuși, trandafirii sunt mult mai opulenți și fastuoși…dar nu lăsați petalele lor perfecte să vă înșele. Cel mai adesea, trandafirii exprimă gânduri frumoase de prietenie, dragoste și pasiune. Cu siguranță nu există cineva care nu s-ar bucura de un buchet de trandafiri la ușă, indiferent de motiv!

Mâna Maicii Domnului, desigur, înseamnă lucruri minunate. Nu numai că întruchipează fericirea, dar atrage și unul dintre prietenii noștri înaripați preferați: colibri!
Tatuajele cu trandafiri sunt mereu populare…și deși nu vedem des tatuaje cu Mâna Maicii Domnului, ne-ar plăcea să vedem mai multe! Înflorirea expresivă și exotică a acestei flori se pretează de minune la un tatuaj.

Iulie: Nemțișorul și Nufărul - Tatuaje cu Flori și Simbolismul Lor

Știați că nufărul și floarea de lotus sunt diferite? Căutați-le în următoarea grădină botanică pe care o vizitați! Florile de lotus se înalță cu grație deasupra apei, în timp ce nuferii plutesc cu petalele lor unduindu-se în curenți. Ambele sunt superbe, dar doar una dintre ele a fost pictată de Monet… și, după cum arată aceste tatuaje cu flori ale lunii de naștere iulie, sunt absolut uluitoare. Nufărul simbolizează o mulțime de lucruri pentru diferite culturi din întreaga lume, printre care frumusețea și iluminarea.

Nemțișorul, pe de altă parte, vine într-o varietate uimitoare de culori… din nou, fiecare cu propria semnificație. În general, însă, ele reprezintă dragostea cu inima deschisă.

August: Gladiola și Macul - Tatuaje cu Flori Puternice

Luna august aduce cu sine florile specifice acestei perioade: gladiola și macul – ideale pentru tatuaje cu flori care simbolizează puterea, integritatea morală și iubirea obsesivă.
Deși macul înflorește într-o varietate de culori, poate cea mai cunoscută nuanță este un roșu intens, precum sângele. Asemeni tatuajelor cu maci, efectul poate fi incredibil de intens și puternic, indicând semnificațiile întunecate și senzuale din spatele lor. Deoarece opiul a fost recoltat din maci de-a lungul timpului, semnificația lor este adesea legată de moarte, somn și uitare, dar această floare poate simboliza, de asemenea, plăcerea și iubirea, poate chiar iubirea obsesivă și captivantă pe care unii oameni o simt pentru opiacee.

Gladiolele sunt numite după forma frunzelor lor. Gladiolus – din latinescul „gladius,” adică sabie. Aceste flori simbolizează puterea și integritatea morală. Gladiolele reprezintă, de asemenea, pasiunea, un buchet sugerând destinatarului că străpunge inima celui care îl oferă cu pasiune.

Septembrie: Aster și Zorele - Tatuaje cu Flori pentru Cei Romantici

Asterul și zorelele sunt florile asociate lunii septembrie. Deși adesea este considerată un simbol al afecțiunii, floarea de zorele înflorește și moare într-o singură zi. În simbolistica florală victoriană, zorelele semnifică mortalitatea. În folclorul chinezesc, ele reprezintă o singură zi în care îndrăgostiții se pot întâlni. Culoarea zorelelor susține ideea unei iubiri puternice și intense!

Asterul are semnificații unice legate de petalele sale. Cu frumusețea lor sălbatică și textura bogată, asterii au fost considerați dintotdeauna flori fermecate. În antichitate, se credea că parfumul frunzelor lor arse putea alunga șerpii răi. Astăzi, sunt cunoscuți ca un talisman al iubirii și un simbol al răbdării.

Octombrie: Mărărițele și Gălbenele - Tatuaje cu Flori și Povestea Lor

Fie că vă vine sau nu să credeți, nici noi nu auzisem de florile de Mărărițe (Cosmos bipinnatus) până când am început să alcătuim această colecție! Florile asociate lunii octombrie sunt atât Mărărițele, cât și Gălbenele, florile ideale pentru tatuaje cu flori care simbolizează liniștea, împlinirea, dar și pasiunea și curajul.
Cuvântul Cosmos înseamnă în limba greacă „ordonat, frumos și ornamental”. Parfumul delicat și culorile vibrante ale acestei flori îi conferă atribute precum liniște, împlinire și modestie. De altfel, Cosmos (Mărărița) este supranumită adesea „floarea iubirii”.

Gălbenelele au o simbolistică diferită. Această floare își deschide petalele doar atunci când soarele strălucește, de aceea este cunoscută și sub numele de „iarba soarelui” și poate reprezenta pasiunea. Nuanța sa aurie face trimitere și la coama unui leu, sugerând alte simboluri asociate: curaj și vitejie. Însă atenție! Gălbenelele pot avea și conotații mai puțin pozitive, precum cruzime, durere, gelozie și lăcomie! Aurul nu strălucește întotdeauna, mai ales când este pătat de lăcomie… întrebați-l pe Regele Midas!

Noiembrie: Crizantema - Tatuaje cu Flori și Tradițiile Asiatice

Crizantema, floarea lunii noiembrie, este probabil cel mai mult asociată cu culturile asiatice. Este greu de crezut că această floare vibrantă face parte din familia margaretelor, dar așa este. Folclorul care înconjoară crizantema este, de asemenea, fascinant! Multe legende și povești populare includ această floare celebră, iar japonezii au chiar și un festival care sărbătorește frumusețea ei, numit „Festivalul Fericirii”! Fără îndoială, acest lucru vă oferă un indiciu și asupra semnificației sale: optimism și bucurie.

Un simbol al soarelui, japonezii consideră că desfacerea ordonată a petalelor crizantemei reprezintă perfecțiunea, iar Confucius a sugerat odată că acestea ar trebui folosite ca obiect de meditație. Se spune că o singură petală a acestei flori celebre, așezată în partea de jos a unui pahar de vin, va duce la o viață lungă și sănătoasă.
Aceste tatuaje cu crizanteme sunt reprezentări minunate ale stilului japonez, un plus într-un stil hiperrealist impresionant! Dacă aceasta este floarea lunii tale de naștere pentru un tatuaj, ești foarte norocos, deoarece aceasta este o floare preferată de mulți artiști.

Decembrie: Laurul și Crăciunița - Tatuaje cu Flori de Sărbătoare

Florile asociate lunii decembrie, ca și în cazul celorlalte luni, diferă în funcție de sursă și de țară.
Decembrie este o lună plină de sărbători, în special Crăciunul… și ce ar fi Crăciunul fără crenguțele de lauri  și florile de poinsettia în nuanțe de roșu aprins?

Simbolismul ilexului are rădăcini adânci în religia creștină. Frunzele înțepătoare reprezintă coroana de spini purtată de Iisus Hristos la răstignire. Se spune că fructele de pădure roșii simbolizează picăturile de sânge vărsate de Iisus din cauza spinilor. În Scandinavia, ilexul este cunoscut sub numele de „Spinul lui Hristos”.
În ceea ce privește poinsettia (Crăciunița), forma florii și a frunzelor sale este adesea asociată cu Steaua din Betleem, care i-a călăuzit pe cei trei magi către pruncul Iisus. Frunzele roșii reprezintă sângele lui Hristos, iar cele albe simbolizează puritatea sa.

Indiferent de luna în care te-ai născut, florile au puterea de a captiva și de a inspira, oferind o legătură profundă și personală cu natura și simbolismul ei. Fiecare floare de naștere are o poveste unică și o semnificație specială, făcând din ele o alegere minunată pentru un tatuaj care să-ți reflecte personalitatea și valorile.

La Inkperium Tattoo, suntem dedicați să transformăm aceste simboluri frumoase în opere de artă care să te reprezinte. Indiferent dacă ești atras de eleganța garoafei, de grația narciselor sau de intensitatea macului, artiștii noștri talentați sunt pregătiți să aducă la viață fiecare detaliu cu măiestrie și pasiune.

Alege-ți floarea preferată și lasă-ne să o integrăm într-un design unic, care să îți aducă bucurie și să te însoțească pentru totdeauna. Inspiră-te din această colecție și vino la noi pentru a-ți materializa ideile într-un tatuaj de neuitat. Te așteptăm cu drag să descoperim împreună magia florilor și să creăm ceva cu adevărat special!

Inkperium Tattoo– locul unde florile și arta se împletesc armonios.