Cat de tare dor tatuajele ?

Diagrama durerii / Factorii durerii / Cum se simte / Minimizarea durerii / Lucruri de luat în considerare / La pachet

Cat de tare dor tatuajele? Hai sa aflam!

Tatuajele se numără printre cele mai frecvente decorațiuni corporale la nivel global. Potrivit unui studiu din 2010, 38% din persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani au fost tatuate cel puțin o dată în viață.

         O întrebare firească de pus este: „Doare cand te tatuezi?”

         În timp ce majoritatea oamenilor vor spune da, în realitate, aceasta este o întrebare cu un răspuns foarte complex.

         Tatuajul implică în mod repetat străpungerea stratului superior al pielii cu un ac ascuțit acoperit cu tus de tatuat. Deci, tatuajul este, în general, întotdeauna dureros, deși oamenii pot experimenta diferite niveluri de durere.

         Oamenii care sunt biologic bărbați tind să experimenteze și să facă față durerii diferit de cei care sunt biologic feminini. În plus, diferitele părți ale corpului experimentează diferite niveluri de durere atunci când sunt tatuate.

         Deși nu există dovezi științifice care să indice ce zone ale corpului vor resimți cea mai mare și cea mai mică durere atunci când sunt tatuate, am adunat informații anecdotice de pe site-urile administrate de oameni din industria tatuajelor.

         Iată consensul general: cele mai puțin dureroase locuri pentru a fi tatuate sunt cele cu mai multe grasimi, cele cu mai puține terminații nervoase și pielea cea mai groasă. Cele mai dureroase locuri pentru a fi tatuate sunt cele cu cele mai puține grăsimi, cele mai multe terminații nervoase și pielea cea mai subțire. Zonele osoase de obicei dor foarte mult.         Citiți mai departe pentru a afla care zone sunt cele mai dureroase și care sunt cele mai puțin dureroase.

Cat de tare dor tatuajele?

Diagrama durerii tatuajului

         Toată lumea experimentează durerea în diferite moduri. Plasarea tatuajului dvs., precum și genul dvs., pot afecta durerea. Aici vom analiza mai îndeaproape cele mai puțin și cele mai dureroase locuri în care să ne tatuăm.

Cat de tare dor tatuajele?

Cele mai dureroase

         Cel mai dureros este să-ți faci un tatuaj pe o parte a corpului tău cu multe terminații nervoase, aproape de oase fără prea multă grăsime sau în care pielea ta este foarte subțire. Durerea în aceste zone poate fi medie până la mare.

Axila

        Axila este printre cele mai dureroase locuri, dacă nu chiar cel mai dureros, pentru a fi tatuat. Durerea pe care o vei experimenta tatuându-te in acest loc, este foarte mare. De fapt, majoritatea artiștilor tatuatori, sfătuiesc să nu se facă tatuaje la axilă.

 Cutia toracică

                  Cutia toracică este probabil al doilea,cel mai dureros loc pe care majoritatea oamenilor se tatuează. Durerea in acest loc poate fi foarte mare. Pielea din jurul coastelor este extrem de subțire și există mai puțină grăsime aici decât în majoritatea celorlalte părți ale corpului.

De asemenea, de fiecare dată când respirați, vă mișcați cutia toracică și pielea deasupra acesteia, ceea ce poate face senzația de durere sa se resimta mult mai intens in acest loc.

Glezne și tibie

          Oasele gleznei și tibiile se află sub straturi chiar foarte subțiri de piele, ceea ce face ca tatuatul in aceste zone sa fie extrem de dureros. Tatuajele pe gleznă și tibie provoacă de obicei dureri mari. Este aproximativ același nivel de durere cauzat de tatuajele executate pe cutia toracică.

 Mameloane și sâni          

          Mameloanele și sânii sunt zone extrem de sensibile, astfel încât a fi tatuat aici poate provoca dureri mari.

 Inghinal          

          Zona dvs. inghinala este plină de terminații nervoase care pot fi iritate de acele aparatului de tatuat. Durerea in aceasta zona poate fi de la medie până la mare.

Coate sau rotula         

          Coatele și genunchii sunt zone în care oasele se află chiar sub piele. Vibrațiile cauzate de tatuarea peste os pot provoca dureri mari.

 În spatele genunchilor          

           Aceasta este o altă parte a corpului în care este posibil să aveți dureri mari atunci când sunteți tatuat. Zona din spatele genunchilor are o piele elastica, întinsă, cu multe terminații nervoase. Aceste caracteristici fac ca această zonă să fie foarte sensibilă la acele aparatului de tatuat.

Coapse          

Deoarece oasele șoldului se află chiar sub piele, tatuajele șoldului pot provoca dureri mari. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți foarte subțire și aveți mai puțină grăsime în jurul șoldurilor pentru a vă amortiza oasele șoldului.

Gâtul și coloana vertebrală

          Tatuajele gâtului și ale coloanei vertebrale sunt cunoscute a fi printre cele mai dureroase tatuaje, deoarece gâtul și coloana vertebrală sunt zone foarte sensibile cu nenumarate terminatii nervoase.

Cap, față și urechi         

La fel ca si gâtul, capul, fața și urechile conțin multe terminații nervoase care pot fi iritate în timpul unui tatuaj și pot provoca dureri mari. Nu există multă grăsime pe cap, față și urechi, așa că nu aveți prea multă pernă pentru acul de tatuat aici.

 Buze

          Pielea de pe buze și din jurul lor este în general elastica, cu o mulțime de terminații nervoase. Un tatuaj pe buze va provoca aproape sigur dureri mari și poate duce la sângerări, umflături și vânătăi.

Maini, degete si picioare 

        Vârfurile și interiorul mâinilor și picioarelor, precum și degetelede la maini și degetele de la picioare, sunt locuri populare pentru a fi tatuate. A fi tatuat, oriunde pe mâini și picioare poate provoca dureri mari. Aici pielea este foarte subțire și conține numeroase terminații nervoase care pot declanșa durere atunci când sunt lovite de un ac de tatuat.

Mai mult, atunci când nervii din mâini și picioare sunt deranjați de un ac de tatuat, pot suferi spasme dureroase care fac experiența tatuajului foarte neplăcută.

 Stomac

         Tatuajele pe stomac pot provoca dureri care variază de la mare la foarte mare.

         Nivelul de durere pe care îl experimentați depinde si de in ce fel de formă vă aflați. Persoanele cu greutăți corporale mai mari tind să aibă o piele mai slabă pe stomac decât persoanele cu greutăți corporale mai mici.

                 Este posibil ca o persoană cu pielea mai strânsă pe stomac să experimenteze mai puține dureri decât o persoană cu piele mai slabă în această zonă.

 Interiorul bratului

          În timp ce mușchiul din interiorul bratului poate reduce cantitatea de durere de a fi tatuat în această zonă, pielea de aici tinde să fie moale și slabă. Tatuarea pe interiorul bratului poate provoca o cantitate mare de durere, dar de obicei nu provoacă durere foarte mare. Tatuajele in aceasta zona, în general, durează mai mult decât alte părți ale corpului pentru a se vindeca.

Cat de tare dor tatuajele

Mai putin dureroase

         Zonele care provoacă probabil, cea mai mică durere atunci când sunt tatuate, tind să fie căptușite cu puțină grăsime, au pielea strânsă, au puține terminații nervoase și nu sunt aproape de oase. Durerea în aceste zone va fi mică până la moderată.

Coapsa superioară exterioară

          Această parte a corpului este bine căptușită cu grăsime și are puține terminații nervoase. Coapsa superioară exterioară este unul dintre cele mai puțin dureroase locuri pentru a va face un tatuaj, cu durere scăzută până la moderată la majoritatea oamenilor.

Antebrat

         Există o mulțime de mușchi și piele groasă pe antebrațe, fără multe terminații nervoase. Tatuajele de pe antebrațe provoacă, de obicei, o cantitate mică sau moderată de durere.

Exteriorul Umerilor

          Partea exterioară a umerilor are pielea groasă, cu puține terminații nervoase, făcându-l unul dintre cele mai puțin dureroase locuri pentru a fi tatuat. Durerea de a fi tatuat aici este de obicei scăzută până la moderată.

Exteriorul bratului

          Exteriorul bratului dvs. are o mulțime de mușchi fără o mulțime de terminații nervoase, ceea ce îl face un loc bun pentru un tatuaj care nu va provoca multă durere. Tatuajele pe exteriorul bratului cauzează de obicei niveluri de durere scăzute până la moderate.

Gambe

          Există o cantitate semnificativă de grăsime și mușchi pe gambe și puține terminații nervoase, astfel încât tatuajele gambei nu sunt de obicei prea dureroase. Vă puteți aștepta să simțiți niveluri de durere scăzute până la moderate in aceasta zona.

Partea superioară și inferioară a spatelui

          Să-ți faci un tatuaj pe partea superioară sau inferioară a spatelui provoacă de obicei cantități de durere de la scazuta până la moderată, deoarece pielea de aici este groasă, cu puține terminații nervoase. Cu cât te îndepărtezi mai mult de oase și terminațiile nervoase din coloana vertebrală și șolduri, cu atât vei simți mai puțină durere.

Factori care afectează durerea. 

Cateva lucruri care pot afecta modul în care simțiți durerea:

Cat de tare dor tatuajele?

Genul dvs. :

         Cercetările sugerează că persoanele care sunt biologic femei experimentează senzații de durere mai intense decât bărbații. Acest lucru se poate datora diferențelor fizice și chimice dintre corpurile femeilor și ale bărbaților.

         Pe de altă parte, oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că femeile acceptă mai mult durerea decât bărbații.

         Cu toate acestea, nu există cercetări specifice care să sugereze că femeile suferă mai multă durere în timp ce se tatuează decât bărbații sau invers.

Cat de tare dor tatuajele?

Experienţă

         ResearchTrusted Source sugerează că persoanele care au avut tatuaje pot avea un prag de durere, de presiune mai mare, comparativ cu cei care nu au avut niciodată un tatuaj.

Vârsta și greutatea

         Deși aceste lucruri nu sunt susținute de cercetări, este posibil ca vârsta și greutatea să facă tatuajele mai dureroase.

         Pielea mai în vârstă poate avea mai multe șanse de vânătăi sau dureri decât pielea mai tânără.

          Oamenii mai grei pot avea pielea mai slabă, care ar putea fi și mai sensibilă la tatuaje. În schimb, persoanele cu grăsime corporală foarte scăzută ar putea simți, de asemenea, mai multă durere.

Cum se simte atunci cand te tatuezi

         Modul în care trăiești durerea și amplasamentul tatuajului tău poate afecta foarte mult modul în care te simți când ești tatuat.

Din nou, acest lucru nu a fost dovedit științific, dar anumite tipuri de durere sunt bine cunoscute în comunitatea tatuajelor.

         Există câteva senzații generale resimțite în mod obișnuit atunci când iti faci un tatuaj. Cunoașterea acestor senzații înainte de a fi tatuat, vă poate oferi o idee despre la ce vă puteți aștepta să simțiți și cum să spuneți când durerea dvs. nu este normală.

Cat de tare dor tatuajele?

Tipurile comune de durere date de arta tatuajului includ:

Durere arzătoare

         Durerea arzătoare se simte ca și când ai apăsa ceva foarte fierbinte pe piele pentru o perioadă îndelungată.

         Este cea mai frecventa senzatie resimțita în zonele in care un artist tatuator a lucrat mult timp, cauzat de o combinație a naturii pielii tale și a traumei repetate rezultate dintr-un ac de tatuat care îți străpunge pielea în același loc. Este, de asemenea, frecventa în zonele cu mai multă grăsime sub piele.

Durerea arzătoare nu este de obicei intensă, dar poate fi foarte iritantă.

Dureri plictisitoare sau enervante

         Artiștii tatuatori spun că acesta este cel mai bun tip de durere pe care ai putea să o resimți în timp ce te tatuezi.

         Când acul revine cu zgomotul puternic și înțepătura ascuțită a acului lovește mai întâi pielea, reacția corpului este să înceapă să producă hormoni de stres, cum ar fi adrenalina. Acești hormoni funcționează de fapt pentru a amorți durerea și se simt ca o durere plictisitoare în fundal.

         În timpul ședinței de tatuat, este posibil să simțiți că această durere plictisitoare se schimbă sau se intensifică uneori. Este mai probabil să rămâneți în faza de durere plictisitoare dacă sunteți distras de o altă activitate în timp ce sunteți tatuat, cum ar fi să vorbiți cu artistul dvs., să ascultați muzică sau să vă uitați la televizor.

Durere usturatoare

         Durerea usturatoare este cea mai frecventă senzație experimentată atunci când faci un tatuaj. Acest tip de durere se poate resimți ca o zgârietură intensă care se mișcă peste zona tatuată, ca și cum o pisică si-ar face ghearele pe pielea ta.                       Deși această durere nu este de obicei intensă, poate afecta foarte mult dacă artistul tău de tatuaje lucrează mult timp în aceeași zonă. De asemenea, tinde să doară mai mult atunci când sunt utilizate mai multe ace în același timp, mai degrabă decât un singur ac. Acesta este cazul când artistul tău adaugă nuanțe tatuajului tău.

Durere ascuțită sau intepatoare

         Durerea ascuțită sau înțepătoare poate fi descrisă ca multe înțepături mici de albine. Acest tip de durere este, de obicei, destul de intensă și se simte ca acul care te bagă adânc în piele. Uneori este suficient pentru a vă face să doriți să vă îndepărtați de acul tatuajului!

         Acest tip de durere este resimțit cel mai frecvent atunci când un tatuator folosește mai puține ace sau doar un ac, pentru a adăuga detalii foarte fine sau pentru a face conturul tatuajului tău. Părțile corpului cu pielea mai subțire sau mai strânsă sunt mai susceptibile de a simți dureri ascuțite sau usturătoare, cum ar fi încheieturile mâinii și bicepsul.

         În timp ce artiștii tatuatori experimentați știu ce fac, este posibil ca începătorii să nu se descurce atat de bine cu un tatuaj nou. Durerea ascuțită sau înțepătoare, foarte intensă, ar putea însemna, de fapt, că tatuatorul tău își împinge acele prea adânc în pielea ta.

         Acest lucru poate provoca o deformare a tatuajului numită explozie a tatuajului, ceea ce duce la dispersarea cernelii unui tatuaj chiar sub straturile superioare de piele care ar trebui tatuate. Rezultatul final este un tatuaj foarte dureros și neclar.

         Puteți preveni explozia tatuajelor lucrand impreuna cu un tatuator cu experiență și evitând tatuarea pe pielea foarte subțire.

Durere vibranta

         Este posibil să aveți dureri vibrante atunci când sunteți tatuat într-un loc foarte osos, cum ar fi aceste zone:

încheietura exterioară

coate

coaste

glezne

         Când un ac de tatuat străpunge pielea deasupra osului, nervii din oasele tale pot ridica senzația de vibrație, mai ales dacă acul se mișcă cu o viteză foarte mare. Acest lucru provoacă dureri vibrante.

         Durerea vibranta nu este de obicei intensă, dar nici nu gâdilă mai exact. Este mai probabil să experimentați dureri vibrante dacă sunteți mai subțire și aveți mai puțină piele și grăsime peste oase.

Cum să minimizați durerea

 

Iată câteva sfaturi pentru a minimiza durerea tatuajului:

         Rugați artistul dvs. tatuator să ia pauze atunci când întâmpinați probleme cu durerea.

         Alege un tatuator foarte experimentat.

         Insistați să le vedeți certificarea și să verificați echipamentul în prealabil.

         Tatuatorul tău trebuie să poarte întotdeauna mănuși curate și să utilizeze echipamente sterilizate.

         Nu mâncați înainte de a vă face tatuajul dacă vă tatuati pe stomac.

         Urmați instrucțiunile de îngrijire după sesiunea de tatuat, cum ar fi spălarea tatuajului, purtarea de haine largi peste tatuaj și aplicarea unguentului și a cremei hidratante pentru a reduce durerea și riscurile de complicații după terminarea tatuajului.

         Asigurați-vă că ați dormit suficient înainte de sesiunea de tatuat. Dacă ați dormit suficient înainte de un tatuaj, vă va fi mai ușor să îndurați durerea.

         Rămâi sobru pentru tatuajul tău. Alcoolul vă subțiază sângele și poate provoca sângerări și vânătăi. Acest lucru poate provoca multă durere și chiar vă poate strica tatuajul.

         Rămâneți hidratat pentru a vă menține pielea suplă și strânsă pentru a reduce durerea unui tatuaj.

Lucruri de luat în considerare

 

         Tatuajele pot dura de la câteva minute până la ore pentru a fi executate pe corpul tău, dar durează o viață întreagă. Durerea ar trebui să fie doar o singură considerație a tatuajului. Îndepărtarea unui tatuaj este un proces mult mai consumator de timp și dureros și are rezultate mixte.

Înainte de a vă face un tatuaj, luați în considerare:

  Riscuri de infecție, reacții alergice la coloranți,cicatrici și boli transmisibile de sânge

         Dacă vei regreta designul tatuajului tău

         Dacă aspectul tatuajului tău s-ar putea schimba dacă te îngrași sau rămâi gravidă

         Amplasamanetul tatuajului dvs. pe corp și dacă doriți opțiunea de a-l ascunde sub haine.

 Comparații cu alte tipuri de durere

          Fiecare persoană are o toleranta diferita la durere. Ceea ce o persoană consideră deloc dureros ar putea fi devastator pentru o altă persoană. Unii oameni descriu senzația de a fi tatuat ca o zgârietură fierbinte. Alții îl descriu ca enervant. S-ar putea să vă simțiți usturător sau arzător atunci când artistul vă schiteaza sau detaliază designul. Dacă primiți un punct tatuat pe os, s-ar putea să simțiți o senzație de vibrație. Cu toate acestea, sentimentul cel mai frecvent este o durere de nivel scăzut, suficient de moderată pentru a fi distras prin discuții, vizionarea la televizor sau ascultarea de muzică. În orice caz, majoritatea oamenilor spun că disconfortul nu a fost la fel de rău pe cât se temeau – și merită cu totul.

Leșin și lacrimi

          S-ar putea să fi auzit povești de groază despre oameni care lesina sau plâng din cauza durerii intense. Cu toate acestea, durerea nu este de obicei vinovată atunci când cineva leșină în timpul unui tatuaj. Mai des, se datorează unei scăderi a zahărului din sânge cauzată de faptul că nu mănânci sau pur și simplu de o reacție la stresul anticipării.          În ceea ce privește plânsul, unii oameni găsesc durerea prea mult de suportat, dar acest lucru este neobișnuit. Nu presupune că vei fi unul dintre ei. Sigur, o ședință de opt ore de tatuat ar putea aduce mai multă neplăcere și stres de suportat, dar mai mult decât probabil, nu va veți fi confruntat cu asta (în special pentru primul dvs. tatuaj). Deci, nu ceda la hype. Amintiți-vă: persoanele care împărtășesc online povești de groază fac adesea acest lucru, deoarece acele experiențe sunt neobișnuite sau extreme într-un fel. Poveștile obișnuite și tipice capătă mult mai puțin interes și atenție.

Teama de ace sau sânge

          Dacă aveți frica de ace, obtinerea unui tatuaj nu va fi ușoara pt dvs. . Cu toate acestea, înainte de a respinge ideea, rețineți cât de superficial este tatuajul. Acele de tatuat nu pătrund în piele foarte departe – de fapt, doar aproximativ 1/16 inch. Aruncați o privire la o riglă și veți vedea cât de nesemnificativ este.                       Dacă pur și simplu nu poți trece peste frica de ace, fă-ți tatuajul undeva pe corp, unde nu vei putea urmări realizarea tatuajului. Dacă nu îl puteți vedea, procesul nu se va simți așa cum vă așteptați.          În ceea ce privește orice factor despre sânge, nu vă faceți griji în legătură cu acest lucru. Acele de tatuat se mișcă într-o directie sus-jos, împingând cu atenție tusul de tatuat chiar sub suprafața pielii. Deteriorarea pielii este atât de mică încât mulți oameni nu sângerează deloc (sau sângerează foarte puțin). De asemenea, tatuatorul va șterge în mod constant pielea pentru a curăța orice urmă de sânge; totul se face într-o manieră foarte curată și profesională. Sângerarea excesivă poate avea loc atunci când persoana care se tatueaza a consumat alcool sau a luat un fel de medicament pentru  subtierea sângelui (cum ar fi aspirina).

  Percepțiile durerii

          Modul în care experimentați durerea are la fel de mult de-a face cu mintea dvs., cât și fiziologia dvs. – vorbiți cu aproape orice mamă și vă va spune că va trece din nou peste durerea nașterii. Totuși, întrebați-o despre durerea de dinți și veți primi un răspuns diferit. Durerea cu un scop doare diferit decât durerea cauzată de boli sau vătămări accidentale. Durerea într-o situație percepută ca pozitivă poate fi mai ușor de suportat. Rămâneți concentrat pe frumoasa piesă de artă pe care o veți purta în curând și probabil veți descoperi că durerea este mai mult decât tolerabilă. Și când îți vei admira tatuajul mai târziu, îți va reaminti cât de puternic ești.

 Rezumat

Cat de tare dor tatuajele?

                     Realizarea unui tatuaj este o experiență dureroasă pentru toată lumea. Dar există factori care afectează cât de multă durere veti resimtit ca experiență individuală în timp ce sunteți tatuat. Lucruri precum genul, starea pielii și amplasarea tatuajelor pot afecta cât de mult te doare in timp ce iti faci un tatuaj.

         Asigurați-vă că sunteți conștienți de durere, complicații și riscuri de regret ale tatuajului înainte de a vă îndrepta către salonul de tatuaje.

Asadar, daca ai o idee de tatuaj, nu ezita sa ne contactezi!

Artistii nostri au stiluri variate si cu siguranta vei rezona cu unul dintre ei pentru a-ti realiza tatuajul mult dorit!

Salonul nostru de tatuaje ♣Inkperium Tattoo♣ este situat in Bucuresti pe strada Vasile Lascar 48-50.

 ♣Programari pentru tatuaje sau piercing la Tel/Wapp: 0748692366 ♣

♣Urmareste-ne pe retelele sociale pentru a fi la curent cu tatuajele realizate de artistii nostri!